Four Roses Single Barrel Bourbon

Four Roses Single Barrel Bourbon

Four Roses Single Barrel Bourbon, NAS, 50 %

Four Roses Single Barrel Bourbon

Four Roses Single Barrel Bourbon

Jeg slår til med en ny single barrel bourbon i dag. Denne gangen er det Four Roses som står for whiskyen. Jeg har prøvd en Four Roses Single Barrel Bourbon.

Four Roses ble etablert som varemerke i 1888, og dagens destilleri ble bygget i Lawrenceburg, Kentucky, i 1910.

Vinmonopolet selger Four Roses Single Barrel for NOK 595 (1924401).

Lukt (22/25): Elegant og kjølig er det første som slår meg. Den er åpenbart et noe mer elegant vesen enn rimeligere bourbons. Jeg finner dessuten vanilje, eik, krydder, karamell og et hint av vaskepulver.

Smak (20/25): Dessverre er det en litt sjenerende ren alkoholsmak som først gjør seg gjeldende. Så kommer det heldigvis mild karamell, vanilje, røde bær og forsiktig maissødme.

Avslutning (22/25): Virkelig finstemt og behagelig. Den tar seg mer og mer opp, og blir meget fin. Sukkerlake med dråper av appelsin, nydelig karamell og vanilje.

Totalinntrykk (22/25): En virkelig fin bourbon, som egner seg utmerket i hammocken en sen sommerkveld. Man kan finne roen med denne whiskeyen.

Det begynner etter hvert å bli veldig klart for meg at det er mye fin bourbon å oppdrive, bare man leter litt. Det er en hel bråte med billig og ikke spesielt bra bourbon der ute, men jakten på de gode er alltid spennende.

Score (86/100)

Sláinte! - Thomas

Black Maple Hill Kentucky Straight Bourbon

Blanton's Original Single Barrel Bourbon Whiskey